Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
16.12.2010

Прокуратурою Тернопільської області проведено перевірку додержання законів у діяльності спостережної комісії при ОДА

та стану здійснення громадського контролю та надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання

     Прокуратурою Тернопільської області проведено перевірку додержання законів у діяльності спостережної комісії при ОДА та стану здійснення громадського контролю та надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.
     Під час перевірки виявлено ряд порушень. Зокрема, не виконуються планові заходи щодо здійснення громадського контролю за дотриманням прав засуджених (не проведена запланована перевірка стану комунально-побутового та медико-санітарного забезпечення у Чортківському СІЗО). Не поновлюється оперативна інформація про кількість осіб, звільнених умовно-достроково з місць позбавлення волі, що унеможливлює здійснення соціального патронажу, забезпечення обліку цих осіб та організації громадського контролю за ними . Тернопільською міськрадою не створено на території обласного центру жодного закладу соціального захисту для бездомних громадян, діяльність яких би спрямовувалась на допомогу вказаній категорії осіб, у тому числі і звільненим з місць позбавлення волі, які не мають постійного місця проживання , їх підтримку та реінтеграцію.
     За результатами перевірки внесено подання голові Тернопільської ОДА з вимогою притягнути до дисциплінарної відповідальності заступника голови спостережної комісії при ОДА, секретаря спостережної комісії та інших посадових осіб, які не забезпечили належний контроль за роботою спостережних комісій області.


     Прес-служба Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74587