Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
16.12.2010

Прокуратурою Донецької області перевірено додержання вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»

За результатами перевірок порушено 6 кримінальних справ, внесено 11 приписів та подань

     Прокуратурою Донецької області перевірено додержання вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».
     За результатами перевірок порушено 6 кримінальних справ, внесено 11 приписів та подань.
     Виявлені факти фіктивного банкрутства підприємств шляхом приховування майна. Прокурором Куйбишевського району м. Донецька встановлено, що директор місцевого ТОВ подав до господарського суду Донецької області офіційну заяву про фінансову неспроможність підприємства при задоволенні вимог кредиторів. При цьому ним були приховані відомості щодо наявного у підприємства нерухомого майна. Прокурором району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 218 КК України «Фіктивне банкрутство». У справі триває досудове слідство.
     Прокурором м. Слов’янська порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 212 КК України «Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів» стосовно директора відкритого акціонерного товариства. Керівник фірми уклав договори з іншими суб’єктами господарювання щодо виконання робіт, але не мав намірів їх виконувати. В результаті державі завдано збитки на суму 1 млн. грн. У справі триває слідство.
     Встановлені випадки незаконного заволодіння майном підприємств-банкрутів з боку їх посадових осіб. Перевіркою, проведеною прокуратурою м. Горлівки, щодо законності реалізації майна одного з державних підприємств, яке у теперішній час знаходиться в стадії санації, встановлено, що посадові особи незаконно заволоділи майном підприємства та розпорядились ним на власний розсуд, чим завдали державі шкоду на суму понад 338 тис. грн. Прокурором міста порушено кримінальну справу за ч.5 ст. 191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». У теперішній час досудове слідство у справі завершено і її направлено до суду.
     Мають місце і факти порушень з боку службових осіб органів контрольно-ревізійної служби при проведенні перевірок фінансово-господарської діяльності підприємств-банкрутів. Прокуратурою Шахтарського району встановлено, що колишній заступник начальника міжрайонного контрольно-ревізійного відділу в порушення вимог діючого законодавства безпідставно визначив в акті перевірки вугільного підприємства як недостачу породонавантажувальну машину. При цьому, вказана посадова особа достовірно знала, що обладнання перебуває на території підприємства. Незаконними діями посадовця державі завдано шкоду у розмірі 447 тис. грн. Міжрайонним прокурором порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 366 «Службове підроблення» та ч.2 ст. 367 «Службова недбалість» КК України. Триває досудове слідство.


Прес-служба Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74593