Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
22.12.2010

Завдяки втручанню органів прокуратури Рівненщини відшкодовано заборгованість за спожитий природний газ

на загальну суму 18,6 млн. грн

     Органи прокуратури Рівненської області перевірили, наскільки вчасно підприємства теплокомуненерго, житлово-комунального господарства, інші організації, установи та суб’єкти господарювання розраховуються за спожитий природний газ.
     Станом на 1.12.2010 кредиторська заборгованість підприємств теплової енергетики Рівненщини перед ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» склала майже 180 мільйонів гривень. Встановлено, що основною причиною неповного проведення розрахунків за спожитий газ є значна дебіторська заборгованість теплопостачальних підприємств, котра, в свою чергу, утворилася через борги, допущені споживачами.
     Тому прокурори вживають заходи, у тому числі цивільно-правового характеру, до стягнення вказаного боргу. Для прикладу, тільки протягом листопада цього року за результатами розгляду приписів, внесених прокурором м. Рівного керівникам ТзОВ «Рівнетеплоенерго» та КП «Теплотранссервіс», погашено заборгованість за спожитий газ у сумі 2,7 мільйонів гривень.
     Всього, у 2010 році завдяки втручанню органів прокуратури області відшкодовано підприємствами, установами, організаціями та іншими суб’єктами господарювання заборгованість за спожитий природний газ на загальну суму 18,6 мільйонів гривень. За наслідками розгляду документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 47 посадових осіб.
     Стан додержання законодавства з питань своєчасності розрахунків за спожитий природний газ перебуває на особливому контролі органів прокуратури.


Прес-служба Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74542