Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
22.12.2010

Прокуратурою Львівської області проведено перевірки законності використання коштів при будівництві стадіону у м. Львові до ЄВРО – 2012

    

     Органами прокуратури Львівської області проведено перевірки законності використання коштів, виникнення заборгованості із заробітної плати та звільнення працівників у ТзОВ «Будівельна Компанія «Комфортбуд-1» при будівництві стадіону у м. Львові до ЄВРО – 2012.
     У зв’язку із публікаціями у засобах масової інформації та надходженням листа голови Львівської обласної державної адміністрації з приводу законності використання ТзОВ «Будівельна Компанія «Комфортбуд-1» бюджетних коштів при будівництві стадіону у м. Львові до ЄВРО – 2012, а також виникнення у ньому заборгованості із заробітної плати та звільнення працівників товариства, прокуратурою Львівської області із залученням спеціалістів Територіальної державної інспекції праці у Львівській області проведено перевірки із згаданих питань.
     З'ясовано, що штатна чисельність працівників ТзОВ «Будівельна Компанія «Комфортбуд-1» складає 789 осіб, які працюють на підставі безстрокових трудових договорів. Крім цього, товариством зі 189 особами укладено цивільно-правові договори і оплата за виконані роботи здійснюється на підставі актів виконаних робіт. Так, протягом вересня-грудня 2010 року в товаристві звільнено 35 осіб, що становить 4,4% від загальної чисельності працівників, з якими трудовий договір розірвано на підставі п.1 ст.36 (припинення трудового договору за угодою сторін) або ст.38 (розірвання трудового договору, укладеного на невизначений строк, з ініціативи працівника) КЗпП України.
     Станом на 01.11.2010 року в ТзОВ «Будівельна Компанія «Комфортбуд-1» існувала заборгованість із заробітної плати на суму понад 1 млн. 560 тис.грн., яка виплачена 18 та 26 листопада 2010 року.
     Проте, в ході даної перевірки спеціалістами Територіальної державної інспекції праці у Львівській області виявлено порушення вимог ч. 1 ст. 116 КЗпП України, оскільки розрахункові кошти працівникам, звільненим в серпні-листопаді поточного року, виплачені з порушенням встановлених строків лише 18 та 26 листопада 2010 року. У зв’язку з чим, інспекцією внесено у товариство припис та відносно директора ТзОВ «Будівельна Компанія «Комфортбуд-1» К. складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.41 КУпАП, який скеровано для розгляду у Сихівський районний суд м. Львова.
     В той же час, з метою забезпечення всебічного з’ясування обставин використання у ТзОВ «Будівельна Компанія «Комфортбуд-1» праці громадян, органами прокуратури Львівської області проводиться перевірка в порядку ст. 97 КПК України щодо наявності ознак складу злочину, передбачених ст.ст. 172 (грубе порушення законодавства про працю), 173 (порушення угоди про працю) КК України при укладенні та виконанні зазначених цивільно-правових договорів.
     Окрім цього, за дорученням прокуратури Львівської області прокуратурою Сихівського району м. Львова із залученням спеціалістів контрольно-ревізійного управління у Львівській області проведено перевірку щодо використання бюджетних коштів у відносинах між ТзОВ «Альтком-Київбуд» та ТзОВ «Будівельна Компанія «Комфортбуд-1» при будівництві стадіону до ЄВРО-2012 в м. Львові.
     Перевіркою також з’ясовано, що ТзОВ «Будівельна Компанія «Комфортбуд-1» не має відкритого рахунку в установах Державного казначейства України та кошти з бюджету на будівництво стадіону в товариство не надходили. Відносини між згаданими суб’єктами господарювання виникли за договором поставки товарів від 23.04.2010 року, відповідно до умов якого ТзОВ «Будівельна Компанія «Комфортбуд-1» (Постачальник) зобов’язується постачати на стадіон товар (бетон, пісок, піщаник, щебінь), а ТзОВ «Альтком-Київбуд» (Покупець) зобов’язується приймати цей товар та своєчасно здійснювати його оплату.
     Будь-яких інших договорів на виконання будівельних робіт, укладених між ТзОВ «Будівельна Компанія «Комфортбуд–1» та ТзОВ «Альтком-Київбуд», спеціалістами КРУ у Львівській області не виявлено.
     Поряд з тим, слід зазначити, що слідчим відділом УСБУ у Львівській області розслідується кримінальна справа, порушена 08.10.2010 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами ДП «Дирекція з будівництва об'єктів до Євро-2012 у м. Львові» в сумі понад 959 тис. грн. внаслідок завищення в період липня – серпня 2010 року вартості будівельних матеріалів та виконаних робіт при будівництві стадіону в м. Львові.
     Законність використання бюджетних коштів під час підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року перебуває на постійному контролі прокуратури Львівської області.


Прес-служба Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74746