Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
23.12.2010

У прокуратурі Хмельницької області відбувся брифінг з питань додержання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері грального бізнесу

    

     22 грудня відбувся брифінг першого заступника прокурора Хмельницької області Валентина Твердохліба. Розпочинаючи медійний захід, він наголосив, що незважаючи на заборону грального бізнесу та проведення азартних ігор, ця діяльність останнім часом значно поширилась. Тому, на виконання вказівки Генерального прокурора України, органами прокуратури Хмельниччини організовані перевірки суб’єктів господарювання у сфері грального бізнесу.
     Зокрема, з метою виявлення та оперативного реагування на всі факти зайняття гральним бізнесом створено міжвідомчу групу. До її складу ввійшли працівники правоохоронних та контролюючих органів. Уже на сьогодні за час роботи групи виявлено низку фактів функціонування гральних закладів всупереч закону, порушено 4 кримінальні справи, вилучено 120 ігрових автоматів та 1 рулетку, 7 закладів закрито.
      В.Твердохліб зазначив, що такі порушення виявлені у містах Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Старокостянтинові, де прокурорами порушено кримінальні справи за ч.1 ст. 203 КК України. При цьому, робота органів внутрішніх справ виявилась малоефективною. Так, прокурорами скасовано 5 постанов про відмову в порушенні кримінальної справи, винесених органами міліції. Ще одну постанову скасовано з одночасним порушенням кримінальної справи, зокрема за фактом функціонування 20 гральних автоматів у м. Старокостянтинів. Враховуючи зазначене, прокуратурою області внесено подання начальнику Управління МВСУ в області з вимогою провести результативні перевірки, а винних службових осіб, які допустили порушення, притягнути до відповідальності.
     Окрім того, прокуратурою області до Хмельницького окружного адміністративного суду в інтересах Кам’янець-Подільської ОДПІ пред’явлено позов про стягнення з приватного підприємця фінансових санкцій на суму понад 7 млн. 300 тис. гривень і вилучення гральних автоматів.
     Насамкінець В.Твердохліб звернув увагу на певні проблеми при виведенні з «тіні» грального бізнесу, а також подякував окремим журналістам за об’єктивний підхід до даної теми та запевнив, що їх публікації стосовно ігрового бізнесу теж враховано при перевірках. А прокурорські перевірки на вказаному напрямку тривають.


Прес-служба Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74783