Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
23.12.2010

Прокуратурою Миколаївської області ініційовано питання щодо звільнення з посади судді Центрального районного суду м. Миколаєва

суддя вийшла за межі позовних вимог, що призвело до протиправного вибуття зі власності держави будівлі медико-відновлюючого центру

     Прокуратурою Миколаївської області ініційовано питання щодо звільнення з посади судді Центрального районного суду м. Миколаєва – за порушення присяги судді.
     Під час розгляду справи суддя, всупереч вимогам процесуального законодавства, вийшла за межі позовних вимог, що призвело до протиправного вибуття зі власності держави будівлі медико-відновлюючого центру.
     Будівля разом із іншим майном державного підприємства «Південьконецентр» у зв’язку із наявністю податкового боргу перебувала в податковій заставі та в подальшому була реалізована громадянину Л. на цільовому аукціоні.
     Однак, оскільки майно підприємства «Південьконецентр» є державною власністю та належить йому на праві повного господарського відання, його відчуження може здійснюватися лише за погодженням із органом управління майном – міністерством аграрної політики України. Останнім був поданий позов до Державної податкової інспекції в Миколаївському районі про визнання дій ДПІ неправомірними, визнання договору купівлі-продажу будівлі медико-відновлюючого центру недійсним, визнання права власності за позивачем.
     Л., у свою чергу, звернувся до Центрального районного суду м. Миколаєва, яким задоволено його позов та визнано дійсним договір купівлі-продажу спірної будівлі.
     Прокуратура Миколаївської області оскаржила це рішення до апеляційного суду Миколаївської області, апеляційну скаргу прокуратури області задоволено, рішення суду першої інстанції скасовано. З огляду на вищенаведене прокуратура Миколаївської області ініціювала питання про звільнення з посади судді Центрального районного суду м. Миколаєва – за порушення присяги судді.


Прес-служба Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74872