Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
23.12.2010

Новоград-Волинською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за умисне невиконання судових рішень про сплату заборгованості до Пенсійного фонду

    

     Щодо службових осіб комунального водоканалізаційного підприємства Городницької селищної ради Новоград-Волинська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу за ч. 2 ст.382 (невиконання судового рішення), ч. 2 ст.175 (невиплата установлених законом виплат), ч. 2 ст.191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
     Як було встановлено під час прокурорської перевірки, службові особи підприємства, накопичивши борг упродовж 2009-2010 років з оплати праці працівникам та обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України, не виконали рішення господарського суду Житомирської області та Новоград-Волинського міськрайонного суду, які набрали законної сили, про стягнення заборгованості на користь працівників та управління Пенсійного фонду України в Новоград-Волинському районі. Відповідно до судових рішень, підприємство повинне сплатити до Пенсійного фонду борг на суму понад 100 тис. грн. та заборгованої зарплати працівників підприємства на суму понад 37 тис. грн.
     Незважаючи на те, що, відповідно до постанови (ще у лютому-березні 2009 року) відділом державної виконавчої служби Новоград-Волинського управління юстиції накладено арешт коштів боржника на розрахункових рахунках у банківських установах та арешт коштів у касі підприємства, службові особи (у жовтні 2009 р.) відкрили у місцевій філії банку розрахунковий рахунок. На банківський рахунок упродовж 6 місяців спрямовувалися цільові кошти, що надходили від управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської райдержадміністрації для виплати працівникам підприємства доплати за роботу та проживання на території радіоактивного забруднення на суму 2,7 тис. грн. та кошти споживачів на суму понад 43 тис. грн. Усі ці кошти не були спрямовані на виплату працівникам установлених законом виплат та на погашення боргу по зарплаті, обов’язкових платежів до Пенсійного фонду, а використані на господарські потреби.
     Крім того, службові особи комунального водоканалізаційного підприємства Городницької селищної ради, зловживаючи службовим становищем, не за цільовим призначенням використали ще 13 тис. грн.
     Новоград-Волинською міжрайонною прокуратурою питання додержання законодавства про оплату праці, сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування постійно тримається на контролі.


Прес-служба Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74739