Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
27.12.2010

Прокуратурою Сумської області направлено до суду кримінальну справу стосовно начальника НГВУ «Охтирканафтогаз»

    

     Прокуратурою Сумської області направлено до суду кримінальну справу стосовно начальника НГВУ «Охтирканафтогаз» за нецільове використання землі.
     У провадженні слідчого відділу прокуратури Сумської області знаходилась кримінальна справа, порушена стосовно службових осіб НГВУ «Охтирканафтогаз» ВАТ «Укрнафта» за фактами зловживання службовим становищем при самовільному зайнятті земельних ділянок приватної та державної власності і використанні їх не за цільовим призначенням, умисного невиконання службовою особою рішення суду, що набрало законної сили, незаконного, без спеціального дозволу користування надрами.
     У ході розслідування даної справи встановлено, що начальник НВГУ Ф. (депутат обласної ради), грубо порушуючи чинне земельне законодавство, впродовж 2005 – 2010 років вчинив самовільне зайняття земельних ділянок державної власності площею майже 15 гектарів, а також землі приватної власності площею понад 21 гектар, і використовував їх не за цільовим призначенням. Державі завдано збитку на суму понад 340 тисяч гривень.
     Крім того, Ф. знав, що очолюване ним управління не має спеціального дозволу (ліцензії) на користування надрами, проте знову вдався до протиправних діянь: упродовж 2005 – 2010 років допустив видобування підприємством корисних копалин, чим заподіяв шкоду державним інтересам на загальну суму понад 880 тисяч гривень.
     Прокурор області Сергій Ленський порушив стосовно начальника НГВУ «Охтирканафтогаз» кримінальну справу за частиною 2 ст. 364 (зловживання владою чи службовим становищем), частиною 4 ст. 240 (порушення правил охорони надр) і частиною 2 ст. 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України. Вона вже розслідувана і з обвинувальним висновком направлена до апеляційного суду Сумської області для розгляду по суті.
     Слід зазначити, що в ході досудового слідства підозрюваний неодноразово не з’являвся на виклики слідчого, всіляко ухилявся від проведення слідчих дій, затягував їх, що стало однією з підстав його затримання і взяття під варту.


Прес-служба Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74924