Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
27.12.2010

Задоволено позов прокуратури Полтавської області в особі регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву»

про визнання права власності на 5 квартир загальною площею 277,33 кв. м, які розташовані у новозбудованому будинку

     У жовтні поточного року під час проведення перевірки працівники прокуратури Полтавської області встановили, що ухвалою господарського суду області від 4 грудня 2008 року у справі про визнання банкрутом ТОВ МЖК «Житлобудкомплект» було затверджено мирову угоду. Згідно із цим документом у рахунок погашення заборгованості на суму понад 1 млн. грн. ТОВ МЖК «Житлобудкомплект» передав Полтавському регіональному управлінню майнове право на 300 м. кв. житла в незавершеному будівництвом житловому будинку, розташованому в селищі Нові Санжари Полтавської області.
     За умовами мирової угоди, після прийняття житлового будинку в експлуатацію Полтавське регіональне управління Фонду набуває майнове право та право вимоги передачі 300 м. кв. житла до ТОВ «Вектор-Сервіс» (замовник будівництва) за договором від 12 вересня 2006 р., який був укладений між ТОВ МЖК «Житлобудкомплект» та ТОВ «Вектор-Сервіс». Розмір загальної площі квартир, які підлягали передачі, уточнено додатковою угодою до договору від 12 вересня 2006 р., а саме: 277,33 кв. м.
     Після введення житлового будинку в експлуатацію у грудні 2009 року ТОВ МЖК «Житлобудкомплект» та ТОВ «Вектор-Сервіс» не вжили заходів щодо передачі спірних квартир Полтавському регіональному управлінню Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».
     Тож за результатами перевірки прокуратурою Полтавської області в інтересах держави в особі Полтавського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» був пред’явлений позов до ТОВ «Вектор-Сервіс» та ТОВ «МЖК «Житлобудкомплект» про визнання права власності на 5 квартир загальною площею 277,33 кв. м, які розташовані у новозбудованому будинку.
     Рішенням Господарського суду Полтавської області від 23 грудня 2010 р. позов прокуратури задоволено у повному обсязі.


Прес-служба Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74671