Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
28.12.2010

Прокуратурою Черкаської області створено групу державних обвинувачів для вивчення направленої до суду кримінальної справи за обвинуваченням лідерів релігійної християнської організації

які заволоділи грошовими коштами та майном близько 47 потерпілих на суму близько 7 млн. грн.

     Органами прокуратури Черкаської області створено групу державних обвинувачів для вивчення направленої до суду для розгляду по суті кримінальної справи за обвинуваченням лідерів релігійної християнської організації у вчинені злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч.3 ст. 209 (Легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ч.4 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб,групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.1,3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.
     Так, упродовж 2006-2008 років пастор Християнської релігійної громади, здійснюючи вплив на членів громади з метою позбавлення їх можливості об’єктивно сприймати вчинювані відносно них зі сторони керівника та її спільників злочинні діяння, з використанням підроблених довідок про доходи, змусили членів вищевказаної громади отримувати кредити в кредитних спілках та банківських установах м. Черкаси, цінне майно в кредит, з яких вказаній громаді в примусовому порядку сплачувати «десятину», пожертвування та робити цінні подарунки, таким чином, заволоділи грошовими коштами та майном близько 47 потерпілих на суму близько 7 млн. грн.


Прес-служба Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74548