Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
29.12.2010

Прокуратура Дніпропетровської області проводить перевірки додержання законодавства у сфері грального бізнесу

порушено 26 кримінальних справ, вилучено 398 гральних автоматів

     Прокуратура Дніпропетровської області проводить перевірки додержання законодавства у сфері грального бізнесу.
     Сумісними рейдами правоохоронних та контролюючих органів виявлено 43 заклади, які у порушення вимог закону займалися забороненою господарською діяльністю - організацією азартних ігор. Відносно службових осіб цих закладів органами прокуратури порушено 26 кримінальних справ, вилучено 398 гральних автоматів.
     Так наприклад, 16 грудня 2010 року прокурором Центрально-Міського району міста Кривого Рогу порушено кримінальну справу за фактом зайняття забороненим видом господарської діяльності (ч.1 ст.203 Кримінального кодексу України) в Internet-клубі, розташованому по вул. Тинка у Кривому Розі.
     Перевіркою встановлено, що у зазначеному закладі функціонує 21 гральний автомат, на яких жителі міста грали в азартні ігри з внеском ставок та можливістю отриманням виграшу.
     Аналогічну кримінальну справу 16 грудня поточного року порушив і прокурор Самарського району міста Дніпропетровська. Там у підпільному гральному закладі конфісковано 15 гральних автоматів.
     Крім того, під час перевірок в зазначених закладах було виявлено 40 учнів загальноосвітніх навчальних закладів та професійно-технічних училищ. Вони знаходились там у період навчального процесу та нічний час.
     На усунення порушень законодавства, спрямованого на охоплення дітей навчанням, органами прокуратури області внесено 16 документів реагування, проти керівників навчальних закладів порушено 5 дисциплінарних проваджень. За фактами невиконання обов’язків, стосовно батьків складено 7 адмінпротоколів.
     Наразі перевірки на цьому напрямі ще тривають. Про їх результати буде повідомлено додатково.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74529