Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
29.12.2010

Прокуратура Волинської області направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням трьох засновників товариства «Золоті терези»

які незаконно залучали грошові кошти громадян та привласнили понад 5 млн. грн.

     Прокуратура Волинської області направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням трьох засновників Повного товариства «Золоті терези». Ці особи, діючи з корисливих мотивів, з метою організації здійснення безліцензійної діяльності й отримання кримінальних прибутків у великих розмірах, шляхом обману й зловживання довірою незаконно залучали грошові кошти громадян.
     Помилково вважаючи ПТ «Золоті терези» кредитною спілкою, а себе – її членами, й отримуючи на перших початках завищені відсотки, волиняни масово віддавали свої гроші шахраям. Не маючи наміру використовувати отримані від людей кошти на ті цілі, які були задекларовані в статуті Повного товариства, засновники «Золотих терезів» за період з листопада 2003 року по березень 2009 року ошукали більше 200 вкладників і привласнили понад 5 млн. грн.
     У подальшому, задля того, щоб вивести з-під арешту майно і не дати можливості повернути борги вкладникам, організатори спілки навіть цинічно використовували свою усиновлену дитину. Розірвавши шлюб, подружжя уклало угоду про сплату аліментів на користь дитини в сумі майже 2 млн. грн. Прокуратурою області було опротестовано незаконні дії виконавчої служби, а суд за позовом прокуратури Горохівського району визнав недійсною вказану угоду, як таку, що суперечить інтересам держави.
     Засновники ПТ «Золоті терези» тепер постануть перед судом. Державне обвинувачення у справі буде підтримувати прокуратура Локачинського району.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74460