Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
30.12.2010

Прокуратурою Донецької області проведені перевірки додержання законодавства при здійсненні експортних та імпортних операцій

    

     Прокуратурою Донецької області проведені перевірки додержання законодавства при здійсненні експортних та імпортних операцій.
     Так, представники одного із приватних підприємств міста Донецька намагались заробити на яблуках. Зловмисники надали до офіційних органів завідомо неправдиву інформацію про свій товар. За попередньою змовою з посадовими особами сільського фермерського господарства, підприємці надали документі про експорт вітчизняного товару «яблука свіжі». Проте насправді ці фрукти на території України не вирощувались, а були ввезені з іншої держави. Загальна сума товару, який намагались вивезти становила більш ніж 3 мільйони гривень.
     За результатами спільної перевірки з прокуратурою Донецької області, прокуратурою міста Донецька, стосовно вказаного приватного підприємства порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 201 Кримінального кодексу України «Контрабанда» та ст.366 «Службове підроблення».
     У справі триває досудове слідство.
     Стосовно посадових осіб одного із відкритих акціонерних товариств міста Горлівки порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 364 Кримінального кодексу України «Зловживання владою або службовим становищем». Посадовці умисно не задекларували та не сплатили митні збори загальною сумою понад 1 млн. грн., хоча мали можливість це зробити.
     Слідство у справі триває.
     Працівниками прокуратури області в результаті опрацювання інформації була встановлена невідповідність задекларованої вартості вантажівок та причепів, що ввезені на територію України одним із регіональних автоперевізників. Стосовно службових осіб підприємства порушена кримінальна справа за трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 201 «Контрабанда», ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем», ст. 366 «Службове підроблення». В результаті, винних було засуджено та конфісковано предмети контрабанди на суму майже 750 тис. грн.
     Перевірки із зазначених питань тривають.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74543