Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
30.12.2010

За участі прокуратури Миколаївської області судом визнано недійсним договір купівлі-продажу комплексу Міжгосподарського оздоровчого табору «Радянська Україна»

    

     За участі прокуратури Миколаївської області господарським обласним судом визнано недійсним договір купівлі-продажу комплексу Міжгосподарського оздоровчого табору «Радянська Україна», розташованого в селі Лимани Жовтневого району.
     Позов був пред`явлений до Миколаївського об`єднання оздоровчих підприємств «Миколаївсільгоспздравниця» та до суб`єкта підприємницької діяльності Р. регіональним відділенням Фонду державного майна по Миколаївській області, оскільки відчуження комплексу відбувалося без його згоди. Рішенням суду договір визнано недійсним з моменту його укладення.
     Окрім того, прокуратурою встановлено, що суб`єкт підприємницької діяльності Р. як власниця вказаного комплексу уклала договір оренди земельної ділянки 5,6 га для обслуговування вказаного оздоровчого табору, строком на 49 років. Однак плату за оренду землі Р. не сплачувала.
     Тому, з метою захисту інтересів держави та повернення у її власність земельної ділянки прокурором Жовтневого району пред`явлено позов про стягнення з громадянки Р. заборгованості з орендної плати та розірвання договору оренди у зв`язку з невиконанням його умов.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74653