Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
31.12.2010

Прокуратура Житомирської області встановила порушення земельного законодавства

    

     Під час прокурорської перевірки щодо додержання вимог земельного законодавства прокуратурою Житомирської області встановлено, що ВАТ «Концерн Галнафтогаз» орендує на території Зарічанської сільської ради Житомирського району земельну ділянку площею 2,95 га. Однією з умов відведення земельної ділянки в оренду є відшкодування втрат сільськогосподарського виробництва на суму 214 419 тис. грн. Однак, у порушення вимог ст. 207 Земельного кодексу України, підприємство у встановлений законом строк втрати сільськогосподарського виробництва до бюджету не перераховано. Прокуратурою області директору ВАТ «Концерн Галнафтогаз» внесено припис з вимогою негайно усунути порушення закону і перерахувати кошти на спеціальні рахунки відповідних місцевих рад.
     Стан додержання законодавства з питань землекористування та відшкодування збитків, заподіяних лісовому господарству внаслідок незаконних порубок лісу постійно перебуває під особливою увагою прокуратури області.
     Зокрема, за даними Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства на території Житомирської області органами державної лісової охорони виявлено 156 випадків незаконної порубки лісу, чим заподіяно збитків лісовому господарству на суму понад 1,48 млн. грн. Добровільно відшкодовано лісопорушниками шкоди лісовому господарству на суму 74,3 тис. грн. Передано до правоохоронних органів 82 матеріали на суму понад 1,4 млн. грн., за наслідками проведених перевірок порушено 10 кримінальних справ, в яких загальна сума заподіяних збитків становить понад 400 тис. грн.
     Перевірки з питань відшкодування збитків, заподіяних лісовому господарству внаслідок незаконних порубок лісу тривають.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74706