Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
31.12.2010

Прокуратура Дніпропетровської області проводить перевірки додержання законодавства про відчуження майна та земельних ділянок навчальних закладів

якими виявлено порушення вимог законодавства при укладанні договорів оренди майна навчальних закладів

     Органами прокуратури Дніпропетровської області проводяться перевірки додержання законодавства про відчуження майна та земельних ділянок навчальних закладів, якими виявлено порушення вимог законодавства при укладанні договорів оренди майна навчальних закладів, встановлено факти несвоєчасності перерахування орендної плати за користування майном закладів освіти.
Загалом за попередніми результатами перевірок органами прокуратури, внесено 18 подань та приписів, заявлено 2 позови.
Наприклад, в м. Марганці із 17 закладів освіти лише в 5 оформлено правоустановчі документи на земельні ділянки, які перебувають у їх користуванні.
     Прокурором м. Марганця за результатами перевірки внесено подання на адресу Марганецької міської ради про усунення порушень закону з вимогою забезпечити належне фінансування закладів освіти, щодо отримання відповідних правоустановчих документів.
     Така ж ситуація склалася і у вищих навчальних закладів. З аналогічних підстав внесено приписи на адресу ректорів Національного гірничого університету, Дніпропетровського державного аграрного університету, Державного хіміко-технологічного університету.
     Прокурором Кіровського району м. Дніпропетровська внесено припис директору товариства з обмеженою відповідальністю «Центр реконструкції та дизайну», який орендує приміщення в Дніпропетровському монтажному технікумі, однак орендну плату своєчасно не сплачує, заборгованість по якій складає 14 335 грн. Припис прокурора району розглянуто та задоволено, суму боргу сплачено.
     Наразі перевірки на цьому напрямі ще тривають. Про їх результати буде повідомлено додатково.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74715