Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
04.01.2011

Прокуратура Хмельницької області оперативно реагує на повідомлення в ЗМІ, які стосуються порушення прав і свобод громадян

  

     Прокуратура Хмельницької області оперативно реагує на повідомлення в ЗМІ, які стосуються порушення прав і свобод громадян.
     Так, за дорученням прокуратури області, прокуратурою м. Хмельницького перевірено факти, викладені у статті «Ку-клукс-клан по-хмельницькому» (газета «ЄПоділля» від 9 грудня 2010 року). У публікації йшлося про прояви расизму та побиття жителя міста Г., уродженця Ефіопії, з боку його сусіда А.
     Як встановлено, у листопаді 2010 року Г. звернувся до одного з відділень Хмельницького міськвідділу УМВСУ в області із заявою про нанесення йому тілесних ушкоджень громадянином А. Однак в порушенні кримінальної справи щодо А. за ст. 296 КК України (хуліганство) відмовлено. Прокуратура міста не погодилась з таким рішенням, оскільки під час перевірки заяви не з’ясовано усі необхідні обставини, та скасувала постанову про відмову в порушенні кримінальної справи. А матеріали спрямовано до органів міліції для організації об’єктивної та повної перевірки.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74638