Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
05.01.2011

Винесено вирок у кримінальній справі стосовно голови сільської ради с. Яблуниця Путильського району Чернівецької області

яка одержала хабар у розмірі 80 тис. євро

     Путильський районний суд Чернівецької області виніс вирок у кримінальній справі за ст. 368 ч. З КК України (отримання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) стосовно голови сільської ради с. Яблуниця С. та двох приватних підприємців, одним з яких є її чоловік.
     Так, посадовець внесла завідомо неправдиві відомості в рішення сесії сільради, надавши таким чином у власність двом приватним підприємцям земельні ділянки загальною площею 4 га для ведення особистого селянського господарства. Насправді ж сесією було прийнято рішення про виділення кожному з них по 0,50 га землі. За виготовлення і видачу таких рішень жінка отримала хабар у сумі 80, 050 євро.
     Суд визнав голову сільської ради винною і призначив їй покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади в органах місцевого самоврядування терміном на 3 роки з конфіскацією належного їй майна.
     Чоловіку ж голови сільради, який був посередником і отримав цей хабар з метою передачі його дружині, суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 8 років з позбавленням права обіймати посади, що стосуються виконання адміністративно-господарських обов'язків строком на 3 роки, теж з конфіскацією належного йому майна.
     Ще один фігурант цієї кримінальної справи – приватний підприємець Д., обвинувачений за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (давання хабара) засуджений до обмеження волі строком на 3 роки.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74585