Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
05.01.2011

Розпочався попередній розгляд кримінальної справи за фактом вибуху у Свято-Покровському храмі м. Запоріжжя

внаслідок якого загинула людина, та ще шістьом особам спричинені тілесні ушкодження

     За фактом вибуху у Свято-Покровському храмі м. Запоріжжя та загибелі людини слідчим управлінням ГУМВС в області проведено досудове слідство, за наслідками якого 29.11.2010 кримінальну справу за обвинуваченням трьох громадян за ст.ст.115 ч.2, п.п.5, 12; 15 ч.2, 115 ч.2, п.п.1, 5, 12; 178; 194 ч.2; 263 ч.1 КК України направлено до прокуратури області в порядку ст.225 КПК України.
     Органом досудового слідства згаданим особам пред’явлено обвинувачення у тому, що у результаті детонації вибухового пристрою осколково–фугасної дії, закладеного ними у приміщенні Свято-Покровського храму, який розташований по вул. Горького у м. Запоріжжя, були спричинені тяжкі тілесні ушкодження, які потягли смерть однієї особи, та ще 6 особам, які були присутні у приміщенні храму, спричинені легкі тілесні ушкодження, будівля храму приведена у стан непридатності для використання в якості релігійної споруди, чим завдано шкоду територіальній громаді на суму понад 269 тис. грн. та знищено і пошкоджено майно релігійної громади (ікони, предмети релігійного призначення, т. і.) на суму понад 133 тис. грн.
     За результатами перевірки справи першим заступником прокурора області Поповичем О. В. затверджено обвинувальний висновок та її направлено до Жовтневого райсуду м. Запоріжжя для розгляду по суті.
     Попередній розгляд справи призначено на 05.01.2011.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74462