Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
05.01.2011

Прокуратурою Вінницької області порушено кримінальну справу відносно фізичної особи-підприємця

яка здійснювала господарську діяльність з використанням найманої праці неповнолітніх працівників без офіційного оформлення з ними трудових правовідносин

     5 січня 2011р. Прокуратурою Вінницької області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 172 КК України відносно фізичної особи-підприємця.
     Як встановлено, ця особа, з метою ухилення від сплати обов'язкових платежів і відрахувань з доходів працівників, вирішила здійснювати господарську діяльність з використанням найманої праці неповнолітніх працівників без офіційного оформлення з ними трудових правовідносин. Діючи умисно, з метою ухилення від сплати платежів до Пенсійного фонду України, фондів соціальної спрямованості, податку з доходів фізичних осіб та інших загальнодержавних податків і зборів та порушення трудових прав громадян, у порушення законодавства про працю у період червня – вересня 2010 року використовуючи найману працю неповнолітніх, у т.ч. на проїжджих частинах доріг, не зробила записів до їх трудових книжок, не провела загальнообов'язкових відрахувань з нарахованої їм заробітної плати, чим грубо порушила норми трудового законодавства та спричинила шкоду охоронюваним законом правам, свободам і інтересам неповнолітніх.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74658