Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
05.01.2011

Прокуратурою Житомирської області встановлено порушення під час ввезення гуманітарної і благодійної допомоги

голові обласної державної адміністрації внесено подання

     Під час прокурорської перевірки щодо додержання чинного законодавства комісією з питань координації, приймання, транспортування, охорони та розподілу гуманітарної допомоги при обласній державній адміністрації встановлено, що членами комісії не забезпечено контроль за розподілом, цільовим використанням, веденням обліку та статистичної звітності про гуманітарну допомогу на території області.
     Зокрема, упродовж 2007-2010 років комісією не проведено жодної перевірки додержання вимог законодавства під час розподілу та цільового використання гуманітарної допомоги, хоча на адресу отримувачів гуманітарної допомоги області надходили значні обсяги нової побутової та комп’ютерної техніки, меблів, лікарського устаткування, одягу і взуття, які могли бути використані не за цільовим призначенням.
     Отримувачі та набувачі гуманітарної допомоги не подають до комісії звіти про наявність та розподіл гуманітарної допомоги, що унеможливлює здійснення контролю за розподілом та цільовим використанням гуманітарної допомоги.
     Встановлено також факти неналежної підготовки та подання на розгляд комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті Міністрів України документів про визнання гуманітарною допомогою вантажів. Комісія не забезпечує контроль за збереженням, охороною, складуванням гуманітарної допомоги.
     За результатами перевірки голові Житомирської обласної державної адміністрації внесено подання.
     Також, у жовтні 2010 року рішенням Черняхівського районного суду задоволено позов прокурора Черняхівського району до державного нотаріуса Черняхівської державної нотаріальної контори Пилипчука В.І., громдянки про визнання дій незаконними та скасування свідоцтва про право на спадщину за законом від 24.09.2009, виданого на її ім’я.
     Підставою для звернення до суду з вказаним позовом стало те, що державним нотаріусом видано громадянці свідоцтво про право на спадщину на майно – легковий автомобіль марки «DAIMLER CHRYSLER», 1999 року випуску, який ще у вересні 2006 року Головним управлінням праці та соціального захисту населення Житомирської ОДА, відповідно до вимог чинного законодавства, передано її покійному чоловіку безкоштовно, як гуманітарну допомогу, без права продажу, дарування чи передачі іншій особі.
     Встановлено порушення і в інших районах. У цілому за наслідками перевірок додержання законів при ввезенні гуманітарної і благодійної допомоги органами прокуратури області внесено 34 приписи та подання, заявлено 4 позови, винесено 18 постанов про порушення провадження про адміністративне правопорушення. За результатами розгляду документів прокурорського реагування до передбаченої законом відповідальності притягнуто 11 посадових осіб.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74762