Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.01.2011

Прокуратурою Тернопільської області проведено перевірки дотримання законодавства центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

щодо соціальної роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, де виховуються неповнолітні діти

     Органами прокуратури Тернопільської області проведено перевірки дотримання законодавства центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо соціальної роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, де виховуються неповнолітні діти. Встановлено численні порушення вимог Законів України «Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю», «Про попередження насильства у сім’ї».
     Нерідко неповнолітні жертви родинного насильства залишаються поза увагою соціальних служб навіть тоді , якщо за такими фактами порушено кримінальні справи. Так, 23.02.2010 року прокурор Зборівського району порушив кримінальну справу стосовно Д. за невиконання обов’язків по догляду за дитиною та втягнення її у злочинну діяльність. Жінка піднімала дитину пізно вночі з ліжка і примушувала до участі у крадіжках. Проте працівники Зборівського центру соціальних служб поставили на облік сім’ю лише після реагування прокуратури.
     Посадові особи Тернопільського міського центру соціальних служб, порушуючи норми законодавства, не інформують органи внутрішніх справ про випадки насильства над дітьми. У результаті, дорослі уникають покарання, оскільки лише міліція вправі притягнути їх до кримінальної чи адміністративної відповідальності, вручити офіційне попередження або захисний припис. Тим самим, створено умови для продовження вчинення дорослими насилля над дітьми, а подальшу профілактичну роботу зведено нанівець.
     За результатами перевірки внесено подання голові ОДА про усунення порушень законодавства в діяльності центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, та причин і умов, що цьому сприяють. Також у поданні запропоновано вирішити питання відповідальності директора Тернопільського обласного центру соціальних служб.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74613