Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.01.2011

Прокуратурою Радомишльського району Житомирської області закінчено підтримання державного обвинувачення у суді по кримінальній справі щодо злочину, скоєного працівниками Пенсійного фонду

  

     Троє працівників управління Пенсійного фонду України в Радомишльському районі Житомирської області, зловживаючи службовим становищем та посадовими обов’язками, вчинили посадовий злочин, який кваліфіковано за частиною 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), частиною 2 ст. 366 (службове підроблення) та частиною 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.
     Одна із обвинувачуваних, перебуваючи на посадах у державній установі, діючи умисно, в інтересах третьої особи – місцевого мешканця, всупереч інтересам служби, з метою сприяння у незаконному призначенні пенсії на пільгових умовах, підробила офіційні документи щодо призначення йому пенсії за віком на пільгових умовах. Хоча їй було достовірно відомо, що цей громадянин права на таку пенсію не мав у зв’язку з відсутністю необхідного пільгового стажу роботи.
     У подальшому підроблений документ – протокол підписали також заступники начальників двох відділів УПФУ в Радомишльському районі.
     На підставі завідомо неправдивого протоколу (за період із грудня 2005 року по листопад 2009 року) громадянину неправомірно нараховано та виплачено пенсійних коштів на загальну суму понад 82 тис. грн. що в двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян. Такі злочинні дії посадових осіб спричинили державі тяжких наслідків у вигляді матеріальних збитків на вказану суму.
     Нещодавно Радомишльський районний суд виніс вирок, за яким двоє держслужбовців засуджені до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки з позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади строком на 2 роки. Ще одну працівницю Пенсійного Фонду, яка обвинувачена у скоєнні злочину за частиною 2 ст. 367 Кримінального кодексу України засуджено до 3-х років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік з позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади строком на 1 рік.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74666