Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.01.2011

У прокуратурі Харківської області відбувся брифінг для ЗМІ на тему : «Слідство прокуратури області - на захисті економічних інтересів держави»

на цей час у провадженні органів прокуратури області перебуває ряд актуальних кримінальних справ про злочини, вчинені у сфері економіки, якими завдано збитків на загальну суму понад 25 млн. грн.

     Захисту економічних інтересів держави був присвячений брифінг першого заступника прокурора області старшого радника юстиції Олександра Кирилюка, який відбувся 5 січня в приміщенні прокуратури Харківської області. Олександр Володимирович підкреслив, що на фоні постійного дефіциту Державного бюджету України перед органами прокуратури постає першочергова задача забезпечити законне використання державного майна та бюджетних коштів на місцях.
     У 2010 році органами прокуратури області закінчено провадженням та направлено до суду 875 кримінальних справ, з яких 246 - про економічні злочини.
    Перший заступник прокурора області повідомив журналістам, що основні зусилля слідчих спрямовуються саме на розкриття та розслідування злочинів, об’єктами посягання яких стали державні кошти або майно. Ними у 2010 році закінчено та направлено до суду 46 справ про злочини даної категорії. У вказаних справах встановлено збитків на суму 11 млн. 238 грн., з яких повернуто державі на стадії слідства – 1 млн. 846 грн. Також з метою відшкодування збитків накладено арешт на майно на суму 1 млн. 884 грн., заявлено позови – 4 млн. 487 тис. грн.
     Також Олександр Кирилюк зазначив, що значна частина економічних злочинів вчиняється за потурання держслужбовців – корупціонерів. Органами прокуратури області у 2010 році направлено до суду 54 справи про злочини з ознаками корупції, у тому числі 33 справи про корупційні злочини, вчинені у сфері економіки.
     Завдяки співпраці з контрольно-ревізійною службою у 2010 році органами прокуратури області було викрито злочинну діяльність організованої групи у складі працівників державного органу, яка протягом декількох років систематично здійснювала розкрадання бюджетних коштів. Вказану справу вже закінчено провадженням та направлено до суду для розгляду по суті.
     Наразі обласною прокуратурою взято курс на переорієнтування слідчої роботи відповідно до вимог сьогодення, а також виконання завдань, поставлених Генеральним прокурором України: відмова від розслідування кримінальних справ про дріб’язкові злочини, підняття на новий рівень координаційної роботи та оцінка діяльності за кінцевим результатом – реальним впливом на стан законності в області.
     На цей час у провадженні органів прокуратури області перебуває ряд актуальних кримінальних справ про злочини, вчинені у сфері економіки, якими завдано збитків на загальну суму понад 25 млн. грн.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74663