Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
12.01.2011

Прокуратура Сумської області направила до суду кримінальну справу стосовно колишнього начальника управління освіти та науки Сумської міської ради

своїми діями посадовець завдав збитків державним та громадським інтересам на суму понад 1,7 млн. грн.

     Прокуратура Сумської області направила до суду кримінальну справу стосовно колишнього начальника управління освіти та науки Сумської міської ради К. Встановлено, що він вчинив дії, які явно виходили за межі наданих йому прав і повноважень.
     Будучи працівником органу місцевого самоврядування, представником влади і службовою особою, чиновник грубо порушив вимоги Постанови Кабінету Міністрів України «Про здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти». У вересні, жовтні і листопаді 2008 року він уклав з ТОВ «СКД» і КОРП «Дрібнооптовий» додаткові угоди до договорів про закупівлю на вказаний рік продуктів харчування для шкільних і дошкільних закладів освіти обласного центру, відповідно до яких незаконно збільшив ціни закупівель у кілька разів. Збиток, якого К. завдав державним та громадським інтересам своїми неправомірними діями, склав понад 1,7 мільйона гривень, що є тяжкими наслідками.
     Колишньому начальнику управління освіти та науки пред’явлене обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 ст. 365 Кримінального кодексу України.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74610