Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.05.2006
Чиновники передали у приватну власність пам''ятку археології
      Як повідомили у прокуратурі Тернопільської області, економічним інтересам держави завдано  шкоди на  суму 27 мільйонів  659 тисяч гривень незаконними  діями посадовців Збаражчини.
         У 2005 році службові особи Збаразького  районного відділу земельних ресурсів та Кобильської сільської ради зловживаючи службовим становищем, підготували ряд документів та висновків на підставі яких частина земельної ділянки площею 4 га у селі Кобилля передана у приватну власність громадянам для розпаювання. На цій ділянці розташована пам‘ятка архітектури національного значення – „поселення Кобилля-1, черняхівська культура”, грошова оцінка якої становить 27  659 173 гривні. Слід зазначити, що будь-які земельні роботи  (які, на щастя, ще не розпочали) могли б завдати непоправної шкоди цій пам‘ятці.
         Чиновники, причетні до зловживань діяли в інтересах третіх осіб, в порушення вимог статті 84 Земельного кодексу України, статті 17 Закону України „Про охорону культурної спадщини „та постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 року №1761 „Про занесення пам‘яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення  до Державного реєстру нерухомих пам‘яток України”. 
         24 травня  2006 року прокурор Збаразького району порушив кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем  службовими особами Збаразького районного відділу земельних ресурсів та Кобильського сільської ради,  за частиною 2 статті 364 Кримінального Кодексу України.
 
 
 

кількість переглядів: 1643