Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
21.06.2007
Прокуратура Кіровоградської області притягує до кримінальної відповідальності службовців, які намагаються завдати бюджету мільйонних збитків
Органами прокуратури Кіровоградської області організовано ефективний нагляд за додержанням законодавства у бюджетній сфері.
  Зокрема, прокуратурою виявлено незаконне використання коштів державного бюджету, призначених для відшкодування різниці в тарифах, внаслідок невірного визначення Світловодським комунальним підприємством теплових мереж розміру кредиторської заборгованості перед енергопостачальними компаніями.
  Цим суб’єктом господарювання до розрахунку кредиторської заборгованості безпідставно включено суми фінансових санкцій, застосованих до підприємства ВАТ „Кіровоградгаз” і ВАТ „Кіровоградобленерго”, чим на понад 1 млн. грн. завищено обсяг заборгованості з різниці у тарифах, що підлягала відшкодуванню з державного бюджету.
  Порушену за цим фактом кримінальну справу розслідувано та направлено до суду.
Також прокуратурою області порушено кримінальну справу за фактом зловживань службовими особами одного з КХП, які з метою неповернення державі бюджетної позички в сумі майже 3 млн. грн. незаконно передали всі активи до статутного фонду іншого суб’єкта господарювання, фактично припинивши діяльність підприємства та позбавивши державу можливості одержати відшкодування вищезазначеної заборгованості

кількість переглядів: 1846