Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
21.06.2007
Прокуратура Чернігівської області стала на захист законних прав працівників державного підприємства
Прокуратурою Чернігівської області за результатами перевірки  державного підприємства встановлено факти привласнення майна у особливо великих розмірах, зловживань службовим становищем та безпідставної невиплати заробітної плати. 
Зокрема, встановлено, що одна з комерційних фірм у жовтні минулого року за договором постачання продала підприємству майже 48 тис. л. дизпалива та мастила, одержавши всі необхідні документи на підтвердження того, що ці паливно-мастильні матеріали надійшли і будуть оплачені. Проте,  у держпідприємстві цю операцію не обліковано, а також відсутнє паливо і документи про його використання.
Перевіркою був виявлений і факт службового підроблення, в результаті якого легалізовано фіктивну угоду про нібито проведення ремонтних робіт.
Водночас,  у підприємства існувала заборгованість із заробітної плати по підприємству обліковувалась у розмірі понад 304 тис. грн. Проте, незважаючи на роботу підприємства, одержана виручка направлялася не для розрахунку з працівниками, а на ремонт адмінбудівлі, оплату послуг мобільного зв’язку, придбання паливно-мастильних матеріалів тощо.
За цими фактами порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 та ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу України.
 

кількість переглядів: 975