Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.04.2011

У прокуратурі Харківської області відбувся навчальний семінар для прокурорів трьох областей

щодо ефективного розслідування заяв про жорстоке поводження

     У прокуратурі Харківської області 22 квітня відбувся регіональний семінар у межах другого етапу спільної програми Генеральної прокуратури України, Європейського Союзу та Ради Європи «Боротьба з проявами жорстокого поводження та безкарністю».
     Він проводився за Програмою навчання прокурорсько-слідчих працівників України щодо положень та практики застосування Європейської конвенції про захист прав і основних свобод людини. У роботі семінару взяли участь прокурорсько-слідчі працівники Харківської, Полтавської та Сумської областей.
     Зокрема, розглянуто такі питання, як гарантії захисту від жорстокого поводження та їх важлива роль у проведенні розслідування; критерії ефективності розслідування звернень про жорстоке поводження з огляду на практику Європейського Суду з прав людини.
      Реалізація Програми почалася ще у 2004 році. Проект спрямований на підвищення ефективності запобігання та викоренення випадків жорстокого поводження з боку працівників правоохоронних органів відповідно до європейських стандартів.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74263