Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
27.04.2011

У Харківській області порушено кримінальну справу щодо посадовців одного з підприємств

через службову недбалість яких довкіллю завдано шкоди майже на 29 млн грн

     Органами прокуратури Харківської області стосовно службових осіб одного з товариств з обмеженою відповідальністю (ТОВ) порушено кримінальну справу за несумлінне ставлення до своїх службових обов’язків, що спричинило шкоду довкіллю у розмірі майже 29 млн грн.
     Так, прокуратурою Комінтернівського району м. Харкова проведено перевірку додержання вказаним ТОВ законодавства у сфері поводження з відходами на відкритій земельній ділянці, яка використовується ним.
     Установлено, що службовими особами підприємства, усупереч вимогам ч.1 ст.17 Закону України «Про відходи», статей 35,46 Закону України «Про охорону земель», на використовуваній земельній ділянці розміщено понад 100 куб. м відходів, чим, за підрахунками державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища в області, завдано шкоди на суму майже 29 млн грн.
     За цим фактом 26 квітня 2011 року прокуратурою району стосовно службових осіб товариства порушено кримінальну справу за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Відділ зв'язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України
кількість переглядів: 74232