Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
27.04.2011

Вжитими прокуратурою Рівненщини заходами не допущено незаконне вибуття із державної власності майна на загальну суму 4,9 млн. грн.

   

     Львівський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури Рівненської області та визнав недійсним договір, згідно умов якого відкрите акціонерне товариство «Рівненський завод тракторних агрегатів», частка держави якого у статутному фонді становить 36,71 відсотка, неправомірно відмовилося у 2009 році від майнових претензій до одного із дочірніх підприємств щодо нерухомого майна вартістю 4,9 млн. грн.
     Встановлено, що під час процедури банкрутства ВАТ «РЗТА» службові особи цього товариства незаконно, без рішення правління та відома Фонду державного майна України, уклали договір з дочірнім підприємством, згідно умов якого останньому було передано у власність нерухоме майно (а саме – дільниці збирання тросів, термообробки, мехообробки, їдальня) в обмін на цінні папери.
     Такі незаконні дії стали підставою для вжиття цивільно-правових заходів органами прокуратури щодо захисту інтересів держави в особі ВАТ «РЗТА» та Фонду державного майна України та попередження незаконного відчуження державного майна.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74240