Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
27.04.2011

Прокуратура Сумської області порушила кримінальну справу за фактом інфекційного захворювання 22 учнів школи на гостру кишкову інфекцію

   

     Прокуратура Сумської області порушила кримінальну справу за фактом інфекційного захворювання 22-х учнів загальноосвітньої школи № 6 обласного центру на гостру кишкову інфекцію за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 1 ст. 325 Кримінального кодексу України.
      Перевіркою встановлено, що вранці 20 квітня до вчителів ЗОШ звернулися три учні першого та четвертого класів з приводу поганого самопочуття. А надвечір ще троє першокласників, які відвідували групу продовженого дня, поскаржились на погане здоров’я. 20 і 21 квітня до інфекційного відділення Сумської міської дитячої клінічної лікарні було доставлено 19 школярів, які скаржились на нудоту і високу температуру. А загалом зареєстровано 25 випадків захворювань у цій школі на гострі кишкові інфекції. Станом на 25 квітня у 22-х хворих підтверджено діагноз – гостра кишкова інфекція, викликана Staphylococcus aureus (стафілокок золотистий).
      Згідно з висновком Сумської міської СЕС фактором інфікування стали готові страви, які вживали діти в шкільній їдальні. Бактеріологічно підтверджено, що джерелом інфекції стали працівники харчоблоку – кухар, підсобний працівник і прибиральник.
     За таких обставин у діях працівників ЗОШ № 6 вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого вже згаданою статтею Кримінального кодексу України – порушення санітарних правил і норм, встановлених з метою запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань.
      Кримінальну справу для організації досудового слідства направлено до прокуратури м. Суми.


Прес-служба прокуратури Сумської області
кількість переглядів: 74426