Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
28.04.2011

Військова прокуратура Центрального регіону України перевіряє хід призовної кампанії 2011

   

     27 квітня заступник військового прокурора Центрального регіону України Микола Лисий провів перевірку збірного пункту Київського обласного та міського військових комісаріатів.
     «Суттєвих порушень, які б вплинули на якість призовної кампанії виявлено не було. А щодо незначних вже внесено відповідні документи прокурорського реагування» про це повідомив військовий прокурор засобам масової інформації.
     Також М. Лисий зазначив, що військовими прокуратурами Центрального регіону України постійно вживаються заходи щодо додержання службовими особами військових частин і установ Збройних сил України, Державної прикордонної служби України та внутрішніх військ МВС України вимог Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». З цих питань у військових комісаріатах перевіряється організація заходів по підготовці громадян до військової служби та проведення підготовки призовників з військово-технічних спеціальностей, проведення приписки громадян до призовних дільниць, законність створення та роботи призовних комісій, затвердження їх складу, відповідність цього складу та їх діяльності вимогам Закону.
     Перевірками охоплюються питання ведення обліку призовників та військовозобов’язаних, порядок їх призову та проведення медичних оглядів, законність надання призовникам відстрочок та дотримання прав громадян щодо заміни виконання військового обов’язку альтернативною (невійськовою) службою.
     Крім того, військовими прокурорами Центрального регіону України постійно перевіряється законність притягнення призовників до адміністративної відповідальності.
     У військових частинах систематично перевіряється стан забезпечення військовослужбовців строкової служби якісним харчуванням, створення здорових умов служби і побуту, а також забезпеченість їх обмундируванням при звільненні з строкової військової служби.
     З метою з’ясування стану законності із вказаних питань військовою прокуратурою Центрального регіону України протягом квітня 2011 року розпочато проведення запланованих перевірок щодо додержання вимог законодавства про військовий обов’язок і військову службу у піднаглядних військових формуваннях.
     На даний час у вказаній сфері за результатами проведених у 2011 році перевірок порушено 6 кримінальних справ, з яких три направлено до суду, внесено та задоволено 2 протести, 7 приписів та подань, за якими до відповідальності притягнуто 7 службових осіб.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74384