Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
04.05.2011

Органами прокуратури Рівненської області проведено перевірки додержання законодавства у сфері охорони і використання земель

   

     Органами прокуратури Рівненської області проведено перевірки додержання законодавства у сфері охорони і використання земель.
     З початку 2011 року міськрайпрокурори області порушили 12 кримінальних справ у цій сфері, з них половину направлено до судів. Опротестовано 205 незаконних рішень органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з питань земельних правовідносин. За документами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 43 посадові особи, у тому числі 7 працівників органів контролю, до бюджету відшкодовано понад 1 млн. грн.
     Найпоширенішими залишаються такі порушення, як неправомірне надання земельних ділянок у власність, оренду, невідшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва. Розповсюджено самовільне захоплення та забруднення земель.
     Зокрема, прокурор Костопільського району встановив, що землевпорядник однієї з сільських рад підробив рішення сесії сільради, внаслідок чого громадянину було видано державний акт на право власності на земельну ділянку площею 0,25 га для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд. Прокуратура області порушила стосовно землевпорядника, який до того ж є депутатом сільради, кримінальну справу за ч.1. ст.365 та ч.1 ст.366 КК України (перевищення влади та службове підроблення). На даний час у цій справі триває судовий розгляд. Окрім цього, прокуратурою також пред'явлено позов до суду про визнання рішення сесії сільської ради незаконним та скасування державного акту на право власності на земельну ділянку.
     На міжвідомчій нараді керівників правоохоронних і контролюючих органів, яка відбулася нещодавно у прокуратурі області, розроблено конкретні заходи, спрямовані на підвищення ефективності роботи на даному напрямі.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74227