Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
04.05.2011

Порушено кримінальну справу стосовно службових осіб Рівненського міськвиконкому

   

     Прокуратура Рівненської області порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Рівненського міськвиконкому, що спричинило тяжкі наслідки, за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України.
     Прокуратурою Рівненської області за результатами проведеної спільно з працівниками СБУ перевірки виявлено факти зловживання владою службовими особами Рівненського міськвиконкому, які призвели до неправомірного використання упродовж двох останніх років земельних ділянок у м. Рівне, чим спричинено значну шкоду інтересам місцевої територіальної громади.
     Встановлено, що дочірнє підприємство однієї із львівських будівельних компаній без відповідних правовстановлюючих документів та сплати до бюджету орендної плати використовувало з червня 2008 року 0,4 га землі під торговим центром «Центральний» та сквером Марії Несвицької, а з січня 2011 року – понад 0,5 га над приміщеннями підземного переходу та торгової будівлі під площею Театральна.
     Вказані порушення стали можливими тому, що службові особи міськвиконкому, в порушення ст.124, ст.125 Земельного кодексу України, не уклали договори оренди вказаних земельних ділянок та не стягнули за їх використання належну плату.
     Внаслідок таких дій до місцевого бюджету не потрапили кошти на загальну суму 730 тис. грн.
     Досудове слідство у кримінальній справі проводить прокуратура м.Рівне.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74205