Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
04.05.2011

Прокуратура Житомирської області викрила порушення у використанні бюджетних коштів відділом освіти

порушено кримінальну справу

     Прокуратурою Житомирської області порушено кримінальну справу за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення службовими особами відділу освіти райдержадміністрації за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем), ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
     Під час перевірки додержання законодавства щодо використання бюджетних коштів органами державної виконавчої влади відділом однієї із райдержадміністрацій встановлено порушення чинного законодавства. Зокрема, службові особи тендерного комітету відділу освіти райдержадміністрації, зловживаючи своїм службовим становищем, у порушення вимог «Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, а також ст. 29 Закону України «Про здійснення державних закупівель», при закупівлі твердого палива, достовірно знаючи, що учасники торгів – 2 суб’єкти господарювання є пов’язаними юридичними особами, допустили їх до участі у тендері та склали завідомо неправдиві протоколи розкриття тендерних пропозицій, не зазначивши в них про пов’язаність учасників.
     У подальшому службові особи відділу освіти провели процедуру відкритих торгів з одним із товариств за завищеними цінами – на суму понад 720 тис. грн., унаслідок чого інтересам держави заподіяно збитки на суму майже 104 тис. грн.
     Наразі у справі триває досудове слідство.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74251