Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
04.05.2011

У Харківській області направлено до суду кримінальні справи стосовно двох сільських голів

             

     Слідчим відділом прокуратури Харківської області закінчено розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням Черкасько-Лозівського сільського голови Дергачівського району за ч.3 ст.365, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України.
     Як встановлено, протягом 2007-2009 років цей посадовець, перевищуючи свої службові повноваження, без винесення відповідних питань на розгляд пленарного засідання сесії сільської ради, одноосібно виготовив, підписав та видав низку рішень сесії про затвердження технічної документації із землеустрою зі встановлення меж земельних ділянок у натурі та складання документів, що посвідчують право власності на земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд. На підставі зазначених завідомо неправдивих рішень сесії сільської ради громадянам незаконно були видані свідоцтва про право власності на 93 земельні ділянки із земель державної власності загальною площею близько 20 гектарів та ринковою вартістю 35 млн. 287 тис. грн., чим завдано державі збитків на вказану суму.
     У ході слідства стосовно обвинуваченого обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.
     27 квітня справу скеровано до суду для розгляду по суті.
    Цього ж дня прокуратурою Дворічанського району направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням Пісківського сільського голови Дворічанського району за ч.2 ст. 368 Кримінального кодексу України.
     Як встановлено, протягом липня – серпня минулого року він, займаючи відповідальне становище, одержав від громадянина частками грошові кошти у розмірі 10 тис. грн. як хабар за сприяння у вирішенні питання про надання йому земельної ділянки площею 0,15 гектара у селі для ведення приватного будівництва.
     У серпні 2010 року під час одержання чергової частини хабара селищного голову було затримано працівниками прокуратури та міліції.
     У ході слідства стосовно обвинуваченого обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Відділ зв'язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України
кількість переглядів: 74323