Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
05.05.2011

Прокуратурою Миколаївської області порушено кримінальну праву за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Одеської залізниці

   

     Миколаївським транспортним прокурором порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовими особами будівельно-монтажного експлуатаційного управління (БМЕУ) № 4 Одеської залізниці своїм службовим становищем при здійсненні нагляду та контролю за станом конструкцій, інженерного обладнання і будівель, розташованих на станції Новополтавка, за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України.
     В порушення відомчих наказів службові особи, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи всупереч інтересів служби, протягом 2008-2010 років не організували та не проводили своєчасні та якісні інвентаризації зазначених будівель із документальним підтвердженням їх наявності, стану та оцінки, не здійснювали взагалі нагляд і контроль за їх станом, не забезпечили проведення загальних періодичних і планових оглядів. Це призвело до їх розукомплектування і зменшення фактичної вартості.
     При цьому у листопаді минулого року, з метою приховування факту невиконання вимог наказів, службові особи БМЕУ № 4 склали та затвердили інвентаризаційний опис основних засобів по станції Новополтавка, до якого внесли завідомо неправдиві відомості щодо наявності будівель. У той же час проведеним у квітні поточного року оглядом встановлено фактичну невідповідність інвентаризаційного опису. Як встановлено, одне з приміщень повністю відсутнє, інші – перебудовані або знаходяться в непридатному стані внаслідок розукомплектування. У зв’язку з цим їх реальна залишкова вартість зменшилась на 103 тис. грн., чим державному підприємству спричинено шкоду, яка більше ніж у сто разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян і являється істотною.
     У справі триває досудове слідство.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74278