Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
05.05.2011

Прокуратурою Тернопільської області проведено перевірку додержання вимог законодавства щодо попередження вживання неповнолітніми алкогольних напоїв та тютюнових виробів

   

     Прокуратурою Тернопільської області проведено перевірку додержання вимог законодавства щодо попередження вживання неповнолітніми алкогольних напоїв та тютюнових виробів.
     Встановлено, що працівники відділів кримінальної міліції в районах області виявляли факти продажу слабоалкогольних напоїв та тютюну неповнолітнім, проте не направили у відповідні служби матеріали для вирішення питання щодо покарання приватних підприємців за порушення.
     Лише після втручання прокурорів районів, відповідні приписи про порушення у магазинах приватних підприємців направлені до податкової служби. Відповідно до ст.17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» тепер підприємців оштрафують на та вирішуватимуть питання щодо позбавлення ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі тютюном та алкоголем.
     Всього, за результатами перевірок із зазначених питань органами прокуратури області внесено 51 припис та подання, принесено 13 протестів, винесено 7 постанов про порушення провадження про адміністративне правопорушення, ініційовано питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності 27 посадових осіб.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74244