Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.05.2011

Прокуратурою Сумської області порушено кримінальну справу стосовно службових осіб Глухівської митниці

   

     Прокуратурою Сумської області порушено кримінальну справу стосовно службових осіб Глухівської митниці за ч.3 ст.364 Кримінального кодексу України за фактом зловживання службовим становищем при митному оформленні вантажу, що спричинило тяжкі наслідки.
     Встановлено, що у липні 2008 року одним із ТОВ до митного поста «Конотоп» була подана митна декларація для оформлення імпорту вантажу – комплексу для зберігання зерна (рапсу) з елементами транспортування та вентиляції в розібраному стані. Його митна вартість – понад 752 тис. доларів США. Службові особи Глухівської митниці, грубо порушивши чинне законодавство, здійснили митне оформлення цього обладнання за класифікацією коду товару, що не відповідала дійсності, внаслідок чого була застосована нульова митна ставка замість 7-відсоткової, як цього вимагає Закон України «Про митний тариф України». Внаслідок неправильної класифікації товару державі завдано збитків у вигляді ненадходження до бюджету обов’язкових платежів на загальну суму понад 300 тис. грн.
     Кримінальну справу для організації проведення досудового слідства направлено до слідчого відділу прокуратури Сумської області.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74405