Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
11.05.2011

Органами прокуратури Донецької області порушено кримінальну справу за фактом службової недбалості посадових осіб банківської установи при видачі кредиту

   

     Органами прокуратури Донецької області порушено кримінальну справу за фактом службової недбалості посадових осіб банківської установи при видачі кредиту за ст. 367 КК України.
     У ході дослідчої перевірки встановлено, що керівні працівники відділення банку при підготовці матеріалів кредитної справи щодо оцінки кредитоспроможності позичальника надали на засідання кредитного комітету неправдиві дані. В цих документах містилась інформація про наявність у позичальника (в якості забезпечення кредитних зобов’язань) приміщення магазину, яке фактично позичальник у власності не мав, та на яке згоди співвласників щодо передачі його у заставу не було. Тож посадовими особами відділення банку не складено опису заставного майна і не вжито заходів щодо нотаріального оформлення угоди застави приміщення.
     Внаслідок службової недбалості працівників відділення банк був позбавлений можливості погашення боргів за рахунок продажу майна, що перебувало у заставі. Таким чином банківській установі завдано збитків на загальну суму понад 11,4 тис. доларів США.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74327