Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
05.10.2011

Органами прокуратури Миколаївської області виявлено незаконне відведення земельної ділянки площею понад 11 га

   

     Миколаївською міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу стосовно голови фермерського господарства «В.», за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України, за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.
     Встановлено, що своїми незаконними діями керівник господарства завдав шкоди у великому розмірі державним інтересам у сфері земельних відносин.
     Вказане фермерське господарство було засноване в 2002 році. До складу його членів входили чотири людини. У 2005 році господарство отримало від райдержадміністрації дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність його членам. Наступного року райдержадміністрацією було видане розпорядження про передачу у власність земельних ділянок для ведення фермерського господарства членам фермерського господарства «В».
     Слід зазначити, що, відповідно до ст.1 Закону України «Про фермерське господарство», таке господарство може бути створене одним громадянином України або кількома, які є родичами або членами сім`ї. В подальшому членами господарства були отримані державні акти на право власності на земельні ділянки, в тому числі й громадянином Г. Однак цей громадянин не доводиться родичем керівнику та іншим членам господарства, відтак він не відноситься до кола осіб, які можуть бути членами фермерського господарства «В».
     Таким чином, голова зазначеного фермерського господарства під час роздержавлення земель повинен був встановити законність одержання членами господарства у власність земельних ділянок, однак внаслідок неналежного виконання своїх службових обов`язків, у порушення вимог діючого законодавства вніс до офіційного документу – Статуту господарства – дані щодо включення до складу членів господарства громадянина Г. і в подальшому вжив заходів, спрямованих на неправомірне одержання останнім у власність земельної ділянки площею 11,13 га та нормативною грошовою оцінкою 90246 грн.
     На даний момент у справі триває слідство.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 74131