Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
12.10.2011

Прокуратурою Харківської області до суду направлено кримінальну справу за обвинуваченням сільського голови

за фактом службового підроблення та перевищення службових повноважень

     Слідчим відділом прокуратури області завершено досудове слідство у кримінальній справі за фактом службового підроблення та перевищення службових повноважень службовими особами Черкасько-Лозівської сільської ради Дергачівського району, внаслідок чого інтересам держави заподіяно тяжкі наслідки, за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 366 КК України.
      У ході досудового слідства встановлено, що упродовж 2009-2010 років Черкасько-Лозівський сільський голова, всупереч встановленому регламентом зазначеної ради порядку підготовки, винесення на розгляд та прийняття колегіальним органом – селищною радою – рішень, діючи умисно, одноосібно виготовив та підписав рішення сесії цієї ради щодо передачі у приватну власність земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд загальною площею 12 га вартістю майже 21 млн. грн., які розташовані у селах Лісне та Черкаська Лозова, затвердивши зазначені рішення гербовою печаткою сільської ради.
      На підставі цих рішень Харківською регіональною філією державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» та керівництвом Держкомзему в Дергачівському районі зареєстровано безоплатну передачу зазначених земельних ділянок у приватну власність.
      Вказану кримінальну справу 7 жовтня 2011 року направлено до суду для розгляду по суті.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України
кількість переглядів: 74192