Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
24.10.2011

За сприяння прокуратури Київської області гуртожитки, де проживають студенти Національного університету «Києво-Могилянська академія», залишаються у власності цієї ж академії

     

     Прокурором міста Ірпеня у серпні 2011 року до господарського суду Київської області пред’явлено позов в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця», виконавчого комітету Ірпінської міської ради та Національного університету «Києво-Могилянська академія» про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним договору купівлі-продажу, визнання права власності та витребування майна із чужого незаконного володіння.
       Рішенням господарського суду Київської області від 06.09.11 вищевказаний позов прокурора міста Ірпеня задоволено повністю.
     Не погодившись із зазначеним рішенням господарського суду Київської області, ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» та Національний університет «Києво-Могилянська академія» оскаржили його в апеляційному порядку.
     Разом з тим, діями прокуратури області та судовими рішеннями ні в якому разі не порушуються житлові права студентів Національного університету «Києво-Могилянська академія», що проживають у гуртожитках цього університету.
        Крім того, вимоги прокуратури області у вищевказаному позові про виселення студентів із гуртожитків не ставились.
      Навпаки, органами прокуратури області постійно та системно вживаються заходи щодо захисту прав осіб незахищених верств населення, у тому числі дітей та студентів.
    Окрім того, за сприяння прокуратури Київської області сторонами у справі, а саме Фондом Державного майна України та Національним університетом «Києво-Могилянська академія» 24.10.2011 року укладено мирову угоду, за якою гуртожитки, там де проживають студенти цієї ж академії, залишаються у власності Києво-Могилянської академії.

Прес-служба прокуратури Київської області
кількість переглядів: 74169