Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
25.10.2011

Прокуратура АР Крим перевіряє законність виділення і використання земель водного фонду

  

      За результатами перевірок законності розпорядження земельними ділянками, розташованими у двокілометровій зоні Чорного моря на території від Сак до Євпаторії, пред'явлено позови щодо земель загальною площею 54,14 га.
       Так, Сакською міжрайонною прокуратурою пред'явлено до суду дві позовні заяви про розірвання договорів оренди ділянок на узбережжі площею 46,6 га. Вимоги прокурора мотивовано тим, що протягом багатьох років ділянки не використовуються за призначенням, при цьому вони огороджені, що перешкоджає вільному проходу до моря, і забруднені сміттям.
      Сімферопольською міжрайонною природоохоронною і Сакською міжрайонною прокуратурами оскаржено незаконне виділення під комерційну забудову 7,54 га. Установлено, що ділянками названою площею райдержадміністрація розпорядилася протиправно, з перевищенням повноважень, у зв'язку з чим розпорядження місцевого органу влади і договори оренди оскаржено в суді.
     У жовтні вже задоволено вимоги природоохоронного прокурора щодо ділянок площею 3,4 га.
    Крім того, за позовом цього прокурора з орендаря, який замість лікарні побудував готельний комплекс, стягнуто збитки, завдані нецільовим використанням землі.
    Також за результатами перевірки порушено кримінальну справу за ст. 382 КК України за фактом невиконання рішення суду про знос самовільної споруди. За позовом Сакського міжрайонного прокурора забудовника зобов'язано знести самовільно збудоване кафе, однак власник самобуду відмовлявся виконувати рішення суду, у зв'язку з чим щодо нього вжито заходи кримінально-правового реагування.
     Комплексні перевірки законності використання земель водного фонду на території автономії тривають.

Прес-служба прокуратури АР Крим
кількість переглядів: 74230