Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.10.2011

Прокуратурою Львівської області скеровано в суд кримінальну справу стосовно організованої злочинної групи в кількості 5-х осіб, які незаконно одержали кредити в банках на суму понад 45 мільйонів гривень та майже 1 мільйон 300 тисяч Євро

     

     Зокрема, в ході розслідування кримінальної справи слідчими прокуратури з’ясовано, що один з мешканців м. Львова, будучи свого часу керівником низки підприємств Львівщини, зловживаючи своїм службовим становищем, з корисливих мотивів, в особистих інтересах, з метою незаконного одержання кредитів в банківських установах м. Львова, шляхом службового підроблення і шахрайства з фінансовими ресурсами, та подальшого їх привласнення, організував стійке злочинне об’єднання, до складу якого залучив ще 4 осіб, двоє з яких являються приватними нотаріусами.
     Так, діючи в складі організованої злочинної групи і маючи єдиний умисел на вчинення незаконного одержання кредитних коштів в банківських установах м. Львова, її члени, в період 2005 – 2007 років, спланували і вчинили ряд злочинів. Зокрема, вони надавали банківським установам неправдиві відомості про відсутність кредитних зобов’язань, відсутність обтяжень на майно підконтрольних юридичних осіб, яке в подальшому передавалося в іпотеку банкам. Внаслідок чого обвинуваченими незаконно одержано кредити на суму 45 620 000 (сорок п’ять мільйонів шістсот двадцять тисяч) гривень та 1 274 107 (один мільйон двісті сімдесят чотири тисячі сто сім) Євро.
      Вказані кредитні кошти, члени організованої групи не повернули, чим завдали шкоди банківським установам.
    Привласнивши ці кошти, співучасники зазначених злочинів частково використали на господарську діяльність підконтрольних суб’єктів господарювання, а решту розподілили між собою та використали на власні потреби.
     Варто зазначити, що Кримінальним кодексом України за вчинення злочинів за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191; ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 222; ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364; ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Прес-служба прокуратури Львівської області
кількість переглядів: 74165