Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
27.10.2011

Органи прокуратури Одеської області посилюють протидію корупції та хабарництву

       

     Зокрема, 25 жовтня 2011 року прокуратурою області порушено кримінальну справу стосовно начальника одного з управлінь Южненської міської ради за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара).
Встановлено, що чиновник вимагав та отримав від громадянина хабар у сумі 800 доларів США та 1600 гривень за надання йому рішення Южненської міськради про дозвіл на прибудову балкону до квартири на першому поверсі.
     Цього ж дня прокуратурою області порушено кримінальну справу стосовно начальника відділення Державної автомобільної інспекції одного з районних відділів ГУМВС України в Одеській області, що вимагав та одержав хабар у сумі 500 доларів США і 1600 гривень за повернення громадянину, який скоїв ДТП, документів водія, вилучених правоохоронцями на місці події.
     Крім того, прокуратурою області 8 жовтня 2011 року порушено кримінальну справу стосовно голови однієї з сільських рад в Ананьївському районі за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України за фактом одержання хабара.
Встановлено, що чиновниця отримала від громадянина хабара у сумі 5500 грн. за винесення на сесію сільради питання про надання в оренду земельної ділянки площею 2 гектари та підписання договору її оренди.
      Стосовно підозрюваної обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.
      Досудове слідство у вказаних кримінальних справах триває.

Прес-служба прокуратури Одеської області
кількість переглядів: 74162