Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
01.11.2011

У прокуратурі столиці відбувся навчально-практичний семінар з питань реалізації принципу гласності в органах прокуратури міста Києва

  

     У роботі семінару взяли участь прокурор відділу зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України Ліліана Коваль, заступник головного редактора газети «Факти» Ірина Десятникова, кореспондент «ТСН» телеканалу «1+1» Валентина Доброта, працівники апарату прокуратури міста, районні та прирівняні до них прокурори, їхні заступники, молоді спеціалісти та стажисти.
    Із вступним словом звернувся до присутніх прокурор міста Києва Анатолій Степанович Мельник, зазначивши: «У Києві зосереджено основні ЗМІ загальнодержавного значення. Така насиченість медіа простору столиці вимагає чіткої, вивіреної організації роботи прокуратури столиці у взаємодії з представниками засобів інформації, - додавши згодом, - питання взаємодії прокуратури столиці із засобами масової інформації є одним із важливих напрямків у її діяльності».
     Необхідно відзначити, що Генеральний прокурор України Віктор Павлович Пшонка посилив вимоги щодо висвітлення діяльності прокуратури в ЗМІ. Введено практику планування інформаційних приводів, оскільки робота зі створення позитивного іміджу органів прокуратури і прокурорського працівника має бути системною і цілеспрямованою.
     «Метою взаємодії органів прокуратури із ЗМІ є досягнення певного результату шляхом використання потенціалу кожної зі сторін. Адже комунікаційний процес – двосторонній. Тому, прокуратурою столиці щоденно проводиться моніторинг публікацій і виступів у ЗМІ, які стосуються діяльності органів прокуратури, інших правоохоронних органів, містять повідомлення про злочини чи правопорушення. Матеріали моніторингу часто стають підставою для вжиття заходів прокурорського реагування. Окремо відстежуються і узагальнюються публікації негативного змісту з метою роз'яснення позиції прокуратури, реагування на перекручені і недостовірні факти», - йшлося у виступі прокурора столиці.
     У свою чергу, прокурор відділу зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України Ліліана Коваль звернула увагу присутніх на активізацію роботи деяких працівників прокуратури, які часто уникають оперативного і цілісного надання інформації для ЗМІ.
     Мали нагоду висловити свою точку на співпрацю і працівники ЗМІ - Валентина Доброта та Ірина Десятникова. Звучали цікаві, змістовні поради, які неодмінно знайдуть своє відображення у реалізація принципу гласності працівниками органів прокуратури.
     У заключному слові прокурор міста Києва Анатолій Мельник підсумував: «Органи прокуратури столиці зокрема розглядають відкритість і гласність як важливий засіб зміцнення законності та формування в суспільстві об’єктивної думки щодо виконання прокуратурою функцій, покладених на неї Конституцією України та Законом України «Про прокуратуру».

Прес-служба Прокуратури міста Києва
кількість переглядів: 74139