Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
01.11.2011

Прокуратурою Драбівського району Черкаської області порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем селищним головою

   

     Прокуратурою Драбівського району Черкаської області порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем селищним головою при передачі в оренду одному з товариств з обмеженою відповідальністю земельної ділянки загальною площею понад 8,4 га.
     Вказана особа, діючи умисно, в інтересах ТОВ, достовірно знаючи, що рішення про передачу в оренду земельної ділянки сесією Драбівської селищної ради не приймалося, в 2007 році склав і видав завідомо неправдивий офіційний документ – рішення сесії Драбівської селищної ради про передачу Товариству в оренду земельної ділянки терміном на 49 років з оплатою 0,38 грн. за 1 кв. м, після чого, майже через місяць на підставі даного рішення уклав договір оренди земельної ділянки.
     Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на сприяння комерційній структурі у здійсненні підприємницької діяльності, у червні 2008 року посадовець, в порушення вимог Закону України «Про оренду землі», до якого Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» внесено зміни про те, що річна орендна плата за земельні ділянки, які перебувають у державній або комунальній власності, не може бути меншою трикратного розміру земельного податку, що встановлюється Законом України «Про плату за землю».
     Достовірно знаючи, що від ТОВ до Драбівської селищної ради клопотання про залишення орендної плати за земельну ділянку в попередньому розмірі не надходило, не вніс дане питання на розгляд сесії Драбівської селищної ради, а склав та видав неправдивий офіційний документ, шляхом виготовлення та підписання рішення сесії Драбівської селищної ради про залишення орендної плати за земельну ділянку у розмірі 0,38 грн. за 1 кв. м, без урахування збільшення до трикратного розміру земельного податку на землі населених пунктів, що призвело до заниження орендної плати за земельну ділянку та збитків місцевому бюджету у сумі понад 139 тис. грн.
     Вказаними діями службової особи завдано тяжких наслідків громадським інтересам у вигляді підриву авторитету органу місцевого самоврядування та матеріальних збитків місцевому бюджету у сумі понад 139 тис. грн., що більше ніж у 432 рази перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.
     Досудове слідство у вказаній кримінальній справі проводиться слідчим прокуратури Драбівського району, хід розслідування перебуває на контролі прокуратури області.


Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 74499