Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
02.11.2011

Прокуратурою Харківської області проведено перевірки додержання законодавства України про охорону здоров`я

органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, лікувальними та аптечними закладами

     Прокуратурою області в жовтні проведено перевірки додержання органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, лікувальними та аптечними закладами Основ законодавства України про охорону здоров`я.
    Встановлено, що стан законності у цій сфері правовідносин та низка проблем у ній потребує вжиття додаткових заходів, спрямованих на її вирішення.
    Перевірки засвідчили, що більшість лікувально-профілактичних закладів області потребують ремонтних робіт, нового устаткування. У більшості районів області встановлені порушення щодо зберігання та обліку лікарських засобів.
     Ключовими проблемами системи охорони здоров`я області є неповнота її фінансування до потреби, плинність медичних працівників, недостатній контроль за станом реалізації громадянами права на отримання якісної та безоплатної медичної допомоги.
      Недостатнім залишається забезпеченість ліками в державних і комунальних закладах охорони здоров`я. Відтак медична допомога населенню нерідко надається лише за умови придбання ліків самими пацієнтами. Подібне становище і з харчуванням хворих.
     Через неврахування цих потреб лікарі нерідко відмовляють хворим у видачі безоплатних медичних препаратів або наданні послуг, що виявлено прокурорськими перевірками у Великобурлуцькому районі та Жовтневому - м. Харкова.
     Неналежні умови утримання хворих встановлено в діяльності лікувально-профілактичних закладів Валківського, Коломацького, Близнюківського, Чугуївського та деяких інших районів.Недостатньо контролюється діяльність приватних медичних закладів м. Харкова та області.
     Невирішеною залишається проблема протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів та їх аналогів. Кількість осіб, які вживають наркотики, з кожним роком зростає.
      Органами прокуратури області у сфері охорони здоров`я упродовж 9 місяців в цілому внесено понад 100 приписів і подань, принесено 14 протестів, до відповідальності притягнуто понад 200 посадових осіб, 24 з яких – контролюючих органів. За результатами розгляду актів прокурорського реагування відшкодовано близько 50 тис. грн.

Прес-служба прокуратури Харківської області
кількість переглядів: 74152